andere onderwerpen:

behang verwijderen

De beste tips om behang te verwijderen! Ga er niet vanuit dat u het oude behang wel kan laten zitten, ook al zit het nog prima. Wanneer u hier overheen probeert te behangen zal het onderste behang gaan bobbelen en heeft u grote kans dat u uw nieuwe behang kunt weggooien.

Zorg dat voordat u begint met het afhalen de stroom eraf is. Probeer zoveel mogelijk de stopcontacten en plinten te verwijderen. Maakt een sopje met uw favoriete afwasmiddel en breng het met een spons aan op de muur. In plaat van een afwasmiddel kunt u ook warm water met azijn gebruiken of een speciaal afweekmiddel. Om ervoor te zorgen dat het goed intrekt is het handig om van tevoren wat gaatjes in het behang te prikken met een scherp voorwerp. Zorg dat de muren goed doordrenkt zijn zodat het behang er makkelijk vanaf komt. Begin niet meteen met afhalen van het behang maar laat het sopje even intrekken.Na ongeveer een half uurtje kunt u beginnen met het verwijderen van het behang. U kunt een plamuurmes gebruiken om het behang te verwijderen.

Het is ook mogelijk om een stoomapparaat te gebruiken om het behang eraf te stomen. Verwacht niet dat met gebruik van een stoomapparaat het behang er vanzelf afkomt, het zal nog steeds nodig zijn om met de hand en met een plamuurmes het een en ander aan behang te verwijderen. Wanneer u zelf geen stoomapparaat bezit kunt u die eventueel bij een bouwmarkt huren.

Wanneer er door het afsteken van behang te grote gaten in muur ontstaan zult u eerst de gaten moeten opvullen voordat u kunt beginnnen met behangen. Het afhalen van behang is geen leuke klus, blijf eraan denken hoe mooi uw nieuwe muur zal worden!
Even doorbijten en dan heeft u een mooi resultaat.